TDRF Open Drone Race Cup 2023

YES! ARE YOU READY TO RACE?

TDRF Open Drone Race Cup vindt plaats in Bruchem bij MVC The Flying Dutchman. 
Open Drone Race Cup vindt plaats op 26 en 27 augustus 2023.

Doe mee met de fun race voor beginners en gevorderde piloten en test je vaardigheden tegen andere enthousiaste drone-piloten. 

Hoe kun je mee doen?

ROOSTER WEDSTRIJD

Zaterdag 26 augustus

10:00 - 10:30 Aankomst / registratie

10:30 - 10:45 Aankondigingen en track walk

10:45 - 11:00 Oefenronde

11:00 - 19:00 Kwalificatierondes

19:00 - 19:15 GoPro ronde


Zondag 27 augustus

11:00 - 16:15 Kwalificatierondes

16:30 - 17:15 Halve finale: top 8 piloten, 3 heats

17:15 - 17:45 Finale: chase-the-ace, top 4 piloten

17:45 - 18:00 Price ceremony

18:00 - … Opruimen en afterparty

Registratie en quad-check

De locatie is toegankelijk vanaf 10.00 uur. VTX-vermogen wordt steekproefsgewijs gecontroleerd tijdens de race en als wordt vastgesteld dat je uitzendt met een vermogensniveau van meer dan 25mW, word je gediskwalificeerd voor de betreffende heat.


Gebruik je een TBS Crossfire, update je firmware dan bij naar minimaal v3.23, stel deze in op 25mW. Je mag telemetrie gebruiken, maar als er tijdens het evenement problemen met failsafes zijn, kunnen we besluiten dat ALLE piloten telemetrie moeten uitschakelen.


Elke piloot moet een verzekering hebben om te vliegen. Neem daarom een bewijs van je modelvlieg verzekering mee of een kopie van je aansprakelijkheidsverzekering met de clausule waarin aangegeven staat dat schade door drones gedekt is. Eventuele schade aan het gebouw of persoon is voor verantwoordelijkheid van de piloot.


Elke piloot moet een exploitant nummer hebben om mee te vliegen. De drones waarmee je vliegt moeten voorzien zijn van je exploitant nummer.

Race Flying Format

TDRF Open Drone Race Cup 2023

Oefenen en kwalificeren

De piloten worden onderverdeeld in heats van 4 piloten. Er wordt 2:30 minuten per heat gevlogen. Max. 2 minuten wordt aangehouden tussen de races. Voor selectie voor de knock-outs wordt je snelste top-3 consecutive tijd meegenomen. Heatindeling, tijden, rankings vind je op het lokale display en op live.dutchdroneracing.com.

Knock-out 1: halve finales

8 piloten gaan door naar de halve finales. Piloten worden ingedeeld op basis van de snelste top-3 consecutive tijd gehaald tijdens de kwalificatie. De snelste piloot gaat in heat 1, de tweede snelste in heat 2, de derde snelste in heat 1, enzovoorts. Elke heat vliegt drie rondes van drie laps. Zodra de 1e piloot 3 laps gevlogen heeft stopt de race. De piloten mogen hun lap afmaken, wat kan betekenen dat niet iedere piloot 3 laps gevlogen heeft.

In elke ronde kan je punten verdienen. De snelste piloot verdient 3 punten, de tweede verdient twee punten, de derde verdient 1 punt, de laatste 0. Per heat gaan de twee piloten met het hoogste puntentotaal naar de finale. Als er een gelijk puntenaantal is, dan gaat de piloot door met de snelste top-3-consecutive gevlogen tijdens de kwalificatie.

Finale: Chase the ace

De 4 overgebleven piloten vechten om de eerste plaats in de achtervolging van het chase the ace-format. In elke ronde worden er maximaal 3 laps gevlogen. Zodra de 1e piloot 3 laps gevlogen heeft stopt de heat. De piloten mogen hun ronde afmaken. De eerste piloot die 2 rondes heeft gewonnen wint de race! De nummers 2, 3 en 4 worden bepaald op dezelfde wijze als met het puntensysteem in knock-outs.

Als er een gelijkspel is, zal de piloot met de snelste top 3 consecutive gevlogen tijdens de finale hoger geranked worden. De finale kent minimaal 2 en maximum 5 rondes.


Timing Systeem

We zullen de RotorHazard Race Timer gebruiken. Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit VTX en antenne hebt die het juiste vermogen (25mW) uitzendt op de juiste band (Raceband 1, 3, 6 of 8), zoals aan jou toegewezen door de race officials.

Quadcopter-vereisten

 • Afmetingen van het frame: maximaal 350 mm
 • Props: maximum 6''
 • Batterijen: Maximaal 6s HV. Het is niet toegestaan om meer dan 4.35v per cel op te laden
 • VTX:  maximum 25mW. De VTX moet raceband-frequenties ondersteunen. HDZero, Sharkbyte vtx is toegestaan. DJI is toegestaan indien geen video problemen veroorzaakt
 • Timing: We zullen een RotorHazard Race Timer gebruiken
 • RC Link: 2,4 GHz-besturing, TBS Tracer of een TBS Crossfire op 868 MHz op 25mW. Telemetrie is toegestaan.In het geval van failsafe-problemen, kunnen we ALLE piloten verplichten om deze uit te schakelen.
 • Video-indeling: PAL- en NTSC-camera's zijn beide toegestaan.
 • Verzekering: elke piloot moet een verzekering hebben om te vliegen. Breng een bewijs mee.

Race Regels/ Overtredingen & Evenement Protocol

 • De timing van evenementen zal strikt zijn. Een race duurt 2 minuten en er zal een omlooptijd van 2 minuten zijn. Als je technische problemen hebt en je niet kunt opstijgen aan het begin van de race, moet je de baan verlaten met je quad en de ronde verbeuren.
 •  Elke piloot is de spotter voor de voorgaande race. Spotters moeten op tijd zijn! Als je niet klaar bent in het pilotgebied aan het begin van de race die je moet spotten, mag je NIET starten in je eigen heat. De race voordat je moet spotten moet je klaar staan bij de ingang naar het pilotengebied.
 • De piloot maakt gebruik van zijn eigen bril + ontvanger.
 • De Spotter maakt gebruik van zijn eigen bril + ontvanger. Zorg ervoor dat je bril een mini-HDMI ingang heeft, zodat je ook een piloot die met Sharkbyte vliegt kunt spotten.
 • Laat je quad zo snel en veilig mogelijk landen in de aangewezen landingszone nadat je race voorbij is, zodat we ons kunnen voorbereiden op de volgende race.
 • Haal je drone zo snel mogelijk op en haal de spanning eraf aan het einde van je race. Indien de quad te hoog in de netten hangt en niet binnen afzienbare tijd losgehaald kan worden, zal de quad unplugged of in PIT-mode gezet moeten worden en kan deze na de race uit de netten gehaald worden.
 • Deelnemers die voordeel halen door een jumpstart zullen dit voordeel onmiddellijk verliezen door naast de racelijn te wachten tot de overige vliegers voorbij zijn en kunnen dan achteraan sluiten (alleen als het veilig is om dit te doen!)
 • Turtle mode en launch control zijn alleen toegestaan als overige vliegers niet worden belemmerd en deze manoeuvre de track of bekabeling niet beschadigt.
 • Houd alsjeblieft de wedstrijdleiding en pit lane vrij van obstakels, zodat de Race Director alles kan zien en horen wat er gebeurt en ongestoord kan communiceren met de piloten als dat nodig is.
 • Piloten moeten te allen tijde hun race ongestoord kunnen vliegen.
 • Vliegen buiten het daarvoor aangewezen terrein zal onmiddellijk leiden tot diskwalificatie voor de rest van de competitie.
 • Het niet naleven van de veiligheidsregels op of naast de baan zal resulteren in onmiddellijke diskwalificatie.
 • In geval van een geschil zijn de piloten zelf verantwoordelijk voor het leveren van hun eigen DVR-beeldmateriaal aan de Race Director.
 • We kunnen tijdens de race vermogensmetingen uitvoeren en steekproefsgewijs controleren. Elke drone die een zendvermogen van meer dan 25 MW uitzendt, wordt gediskwalificeerd.
 • Zorg ervoor dat je zelf je VTX en race frequenties kunt instellen en verwacht te worden gevraagd om te veranderen tussen elke heat. Als je niet op tijd op de juiste frequentie zit, betekent dit dat je niet mag vliegen.
 • Activeer GEEN videozenders tenzij je aan het racen bent. Doe je dit toch dan word je gediskwalificeerd voor de rest van de competitie.
 • Elke concurrent die vindt dat een andere concurrent door verlies van willekeurigheid of opzettelijke sabotage van video verliest (inclusief gebruik van de verkeerde frequentie of een hoger zendvermogen), wordt gediskwalificeerd voor de gehele competitie.
 • Er zullen alleen herstarts zijn na botsingen in de lucht, die plaatsvinden nog voordat de timing gate bereikt is na het startsignaal. Als je video problemen hebt moeten we overeenkomend bewijs zien op onze video apparatuur, voordat we een herstart overwegen.
 •  Er is maximaal 1 herstart per race.
 • Het parcours is strikt verboden te betreden, tenzij een lid van het wedstrijd bestuur expliciet verklaart dat het veilig is.
 • Laad je batterijen alleen op in het aangegeven oplaad gebied en volg alle veiligheidsmaatregelen.
 •  Respecteer alstublieft de Pits-gebieden: houd deze schoon en opgeruimd, neem niet te veel ruimte in beslag.
 • Laat nergens afval achter.
 • De organisatie is in geen geval verantwoordelijk voor verlies, schade of diefstal van uw eigendommen.
 •  Tijdens de rankings en finale is er een livestream. Er worden audio en video opnamen gemaakt en rechtstreeks gestreamed naar Youtube, de scores worden geupload naar DDR Companion. Bij deelname aan een ranking en finale ga je akkoord dat je in beeld komt.
 •  Voor alles dat niet expliciet in dit document is genoemd, zie de TDRF website

We bundelen
onze krachten!

Een van onze kernwaarde is samenwerken! Als je dan partners tegenkomt die complementair aan elkaar zijn en dezelfde passie delen dan ontstaat er iets moois. Dutch Drone Racing & TDRF bundelen de krachten en verzorgen in samenwerking deze editie vanTDRF Open Drone Race Cup 2023.

track designer

De tracks voor TDRF Open Drone Race Cup 2023 worden verzorgt door Toxic FPV. 

 

Toxic FPV